vineri, 21 aprilie 2023

Recenzie "Parinti, puneti piciorul in prag" de Arlene Pellicane

 

             Cartea "Părinți, puneți piciorul în prag" de Arlene Pellicane este o lectură esențială pentru orice părinte care dorește să-și educe copiii cu încredere și înțelepciune, pornind de la principii biblice. Prin intermediul acestei cărți, autoarea ne oferă sfaturi practice și utile despre cum să ne creștem copiii într-un mod echilibrat și responsabil.

Iată câteva citate care sintetizează ideile importante din cartea "Părinți, puneți piciorul în prag":

  1. "Pentru a fi un părinte de succes, trebuie să fii un lider de succes. Și pentru a fi un lider de succes, trebuie să ai autoritate." (Pagina 9)
  2. "Un părinte trebuie să învețe să spună nu. Faptul că spunem nu copiilor noștri îi învață cum să aibă limite și să accepte autoritatea." (Pagina 27)
  3. "Atunci când creștem copiii, trebuie să le învățăm să ia decizii bune și să le învățăm să-și asume responsabilitatea pentru acțiunile lor." (Pagina 67)
  4. "Disciplina este un proces de învățare. Scopul este să ajute copiii să înțeleagă consecințele alegerilor lor și să învețe să ia decizii mai bune în viitor." (Pagina 86)
  5. "Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le poate face un părinte pentru copilul său este să-l învețe să-și respecte și să-și cinstească părinții." (Pagina 106)
  6.  " Ca parinti, nu luam decizii bazate pefactorul "distractie". (pag 36) .
  7. "Pentru a crește copii puternici și independenți, trebuie să le dăm ocazia să-și dezvolte abilitățile de a face alegeri și de a-și asuma responsabilitatea pentru ele." (Pagina 32)

  8. "Înțelepciunea părintească implică să avem răbdare și să nu cădem în capcana de a vrea să rezolvăm totul pentru copiii noștri." (Pagina 45)

  9. "Nu eșuați în disciplină din cauza că nu vreți să fiți un părinte rău. Gândiți-vă la asta ca la o oportunitate de a fi un părinte bun." (Pagina 57)

  10. "Oferind copiilor noștri consecințe negative pentru alegerile lor rele, îi ajutăm să învețe să ia decizii mai bune în viitor." (Pagina 73)

  11. "Dacă nu-i învățăm pe copiii noștri să-și controleze gura și să-și aleagă cuvintele cu grijă, vom avea probleme cu ei pe termen lung." (Pagina 87)

  12. "Oferiți-i copilului dvs. șansa de a experimenta greșelile când acestea nu au consecințe permanente sau periculoase." (Pagina 102)

  13. "Părinții trebuie să se gândească la binele pe termen lung al copiilor lor și să ia decizii dificile în numele lor." (Pagina 119)

  14. "Învățați-vă copiii să-și trateze cu bunătate și respect frații și surorile lor. Aceasta va pregăti calea pentru o relație puternică și durabilă între frați." (Pagina 131)

  15. "Învățați-vă copiii să fie curajoși și să-și urmeze visele, dar să aibă în vedere și nevoile și sentimentele celorlalți." (Pagina 144)

  16. "În calitate de părinți, trebuie să fim conștienți de influența puternică pe care o avem asupra copiilor noștri. Trebuie să fim un exemplu pentru ei în tot ceea ce facem și spunem." (Pagina 136)
  17. "Un copil care nu respectă autoritatea părintească nu va respecta autoritatea în general." (Pagina 15)
  18. "Caile lui Dumnezeu nu sunt de fiecare data placute sau distractive, dar ele aduc viata vesnica si bucurie adevarata."
  19. "Rutinele sanatoase formeaza copii increzatori in sine." 
  20. "Insuflarea credintei este treaba parintelui."(pag 70)
  21. "Un timp de calitate presupune sa-i acordati copilului intreaga voastra atentie, fara tehnologie sau alti factori disturbatori," (pag 115)
  22. "Ca parinti ne revine privilegiul de a fi antrenori si lideri pentru copiii nostri , sa-i impingem spre stadiul urmator de crestere si maturizare. " (pag 124).  


 

O carte care iti ia ceata de pe ochi, te trezeste si iti ofera instrumente practice de a incepe sa cladesti relatii puternice, pline de iubire, respect si incredere cu copiii. 

 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu