miercuri, 5 aprilie 2023

Ganduri pentru ea #2

 

             𝐼̂𝑛𝑐𝑟𝑒𝑑𝑒-𝑡𝑒 𝑖̂𝑛 𝐷𝑜𝑚𝑛𝑢𝑙 𝑑𝑖𝑛 𝑡𝑜𝑎𝑡𝑎̆ 𝑖𝑛𝑖𝑚𝑎 𝑡𝑎 𝑠̧𝑖 𝑛𝑢 𝑡𝑒 𝑏𝑖𝑧𝑢𝑖 𝑝𝑒 𝑝𝑟𝑖𝑐𝑒𝑝𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑡𝑎. 𝐼̂𝑛 𝑡𝑜𝑎𝑡𝑒 𝑐𝑎̆𝑖𝑙𝑒 𝑡𝑎𝑙𝑒 𝑟𝑒𝑐𝑢𝑛𝑜𝑎𝑠̧𝑡𝑒-𝐿 𝑠̧𝑖 𝐸𝑙 𝑖̂𝑡̧𝑖 𝑣𝑎 𝑛𝑒𝑡𝑒𝑧𝑖 𝑐𝑎̆𝑟𝑎̆𝑟𝑖𝑙𝑒." 𝑃𝑖𝑙𝑑𝑒 3: 5-6
 
 
Prima parte a acestor versete îndeamnă la încredere totală în Dumnezeu. Acesta este un îndemn de a renunța la controlul propriu și de a depune încredere absolută în Dumnezeu, ceea ce implică și abandonarea încrederii în propria noastră pricepere. Nu pentru ca priceperea noastra "nu e buna", dar nu contine toata informatia si este de multe ori rezultatul unor tipare preluate. 
 
Ideea centrală aici este că, în ciuda cunoștințelor și capacităților noastre, Dumnezeu are un plan mai mare și mai bun pentru viețile noastre și că El poate să ne îndrumească și să ne protejeze.
 
 
A doua parte a versetelor subliniază importanța de a-i urma pe Dumnezeu și de a fi atenți la voia Lui. Cuvântul "recunoaște" din versetul 6 înseamnă "a-l cunoaște pe cineva" în sensul de a avea o relație apropiată și personală cu acea persoană. Acesta sugerează că încrederea noastră în Dumnezeu ar trebui să fie una dinamică și activă, implicând căutarea voinței Sale și a înțelepciunii Sale în toate deciziile și acțiunile noastre.
 
 
În final, versetul 6 promite că, dacă vom urma calea lui Dumnezeu și vom fi atenți la voia Sa, El va netezi cărările noastre. Aceasta înseamnă că El ne va ajuta să navigăm prin dificultățile și obstacolele vieții și că El va face calea noastră mai ușoară și mai clară. Cu toate acestea, este important să nu confundăm acest lucru cu o viață fără probleme sau cu faptul că Dumnezeu va face totul pentru noi. Încrederea noastră în Dumnezeu trebuie să includă și încrederea că El ne va ajuta să depășim problemele, să învățăm din ele și să creștem în credință și maturitate.
 
 
În concluzie, versetele 5-6 din Proverbele capitolul 3 sunt un îndemn puternic către încrederea totală în Dumnezeu și urmarea căilor Sale.
 

 
Acestea subliniază importanța de a-L căuta pe Dumnezeu în toate deciziile și de a ne supune voinței Sale, promițând în schimb că El ne va îndruma și ne va ajuta să navigăm prin dificultățile vieții.
Asadar incepe ziua cu incredere, cu entuziasm, cu putere!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu