vineri, 28 aprilie 2023

5 motive pentru care am ales homeschoolingul

       Singura varianta pe care am ales-o pentru fetitele noastre Maria(7,6 ani) si Teodora (aproape 5 ani) este homeschoolingul. Asadar nu au trecut prin sistemul public sau privat de invatamant , ci invatarea a permanenta, intr-un ritm propriu. 


De ce am ales homeschooling? 


1. Evitarea bullyingului si a influentelor negative : Prin învățarea acasă, copiii pot fi protejați de experiențele negative care pot avea un impact negativ asupra dezvoltării lor sociale și emoționale. Aceasta poate include bullying-ul, hărțuirea, discriminarea sau expunerea la droguri, pornografie  sau violență în școală. Feteleparticipa la diverse ateliere si activitati , asa ca au contact cu ”realitatea”, doar ca intr-o maniera filtrata . 


2. Mai mult timp de conectare si comunicare : Homeschooling-ul ne ofera sansa de a ne bucura mai mult unii de altii, de a povesti, de a petrece timp de calitate impreuna, de a fi prezent si disponibil in viata copilului. 

 

3. Flexibilitate: Putem sa ne organizam programul intr-un mod particular, in functie de perioada in care trecem. Homeschoolingul ne ofera sansa de a ne concentra mai mult  pe anumite subiecte sau interese ale copiilor și ne  adaptam învățarea

 

4. Crearea unor obisnuinte pentru viitor :  Faptul ca fetele sunt mereu langa mine face ca procesul de invatare sa fie unul permanent, punand accent pe abilitati de viata practica, rutine sanatoase .


5. Fara graba: savuram pe indelete copilaria, fara presiunea timpului, oferindu-ne posibilitatea de a ne stabili un ritm propriu de invatare, somn de calitate, timp petrecut afara , in aer liber, joaca libera. 


Las mai jos 2 citate de referinta pentru ceea ce inseamna homeschoolingul pentru noi:

 

"Homeschooling-ul nu este despre a face școala acasă. Este despre a face întreaga lume un mediu de învățare." - Emily Greene

 

"Homeschooling-ul este despre dezvoltarea caracterului și a personalității, nu doar despre obținerea unor rezultate academice." - David H. Albert 








Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu