joi, 11 februarie 2021

Cheia spre inima femeii

   Ce îşi doreşte o soţie de la soţul ei? Primul răspuns este iubire. Dar știința că propriul bărbat te iubește...parcă nu adapă toate nevoile.


 

   Soția mai are nevoie și de siguranță. Poate unul dintre cele mai importante atuu-uri este acesta: capacitatea bărbatului de a fi cap de familie. Puterea lui de a lua decizii, responsabilitatea. Susținerea familiei, atât financiar cât și în sens protectiv față de vâltorile vieții face ca inima soției să fie liniștită.

 

   Un alt aspect de luat în seamă este atitudinea atentă și grijulie a soțului. Femeile au nevoie să fie ascultate, sprijinite, mângâiate. Au nevoie de acele momente de ”destăinuire” a gândurilor și a sentimentelor. Cu cine să împărtășești mai adânc acestea, dacă nu cu propriul lor soț?

 

   La modul ideal, relațiile dintre soț și soție înseamnă nu lăcomie, nu dorință de a stăpâni, nu exploatare prădalnică, ci vedere evlavioasă, și dăruire de sine, si primirea celuilalt în tine însuți prin dragoste, prin taina contemplativă a dragostei. Acesta este idealul căsătoriei.(Mitropolitul Antonie al Surojului, Cum să întemeiem o familie ortodoxă)

 

 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu