marți, 2 martie 2021

Gandul zilei 2.03.2021

 

Din toate lucrurile si ființele care exista, noi respiram, ne trezim si prefacem toate astea in cântec.
 
   Sa fim conștienți si sa simțim o apreciere fără margini a faptului ca suntem liberi, plin de conștiința, ca putem bea apa si ciopli lemnul. Aceasta perspectiva ne cere sa privim furnica si antilopă, viermele si fluturele, câinele si boul, Șoimul si tigrul singuratic, stejarul bătrân de sute de ani si oceanul de mii de ani. Ne cere sa înțelegem ca nicio forma de viata nu are conștiința de a fi pe care noi avem privilegiul sa o avem. Ne cere sa recunoaștem ca, din toate nenumăratele specii de plante, animale si minerale care alcătuiesc Pământul, o forma mică are conștiința spirituală pe care noi o numim “ființa umană”.
   Faptul ca eu pot sa ma înalt din profunzimile conștiinței a pentru a exprima acest lucru si voi imi puteți primi gândurile in aceasta clipa face parte din prețioasa noastră naștere omeneasca. Puteați sa fiți furnica. Puteați sa fiți furnicar. Puteați sa fiți ploaie. Puteați sa fiți o picătura de apa Sărata. Dar ați fost binecuvântați-in acest timp si in acest loc- sa fiți ființe umane, Trăind in felurile destul de rare pe care le considerați ca fiind de la sine interese.
   Trebuie sa spunem ca prețioasa naștere omeneasca este irepetabilă. Prin urmare, ce veți face ASTĂZI, știind ca sunteți una dintre cele mai rare forme de viata care a pășit vreodată pe Pământ? Cum veți avea grija de voi? Ce veți face cu mâinile? Ce veți cere si de la cine? Ce veți întreba si pe cine?
   Dacă erați furnica? Astăzi va punea cineva o capcana si mureai. Dar astăzi suntem rari, prețioși si conștienți. Acest lucru ne introduce intr-o viata plină de recunost8nta, făcând inutila orice ezitare. Recunoscători si conștienți, întrebați ce trebuie sa știți ACUM. Spune-ți ce simțiți ACUM. IUBIȚI CE IUBIȚI ACUM.
 

 
EXERCIȚIU
 
   Aseaza-te undeva afara sau la o fereastra si observa celelalte forme de viata din jur.
  Respira lent si gândește-te la furnica, la ciori, sau porumbei si la ce pot sa facă aceste forma de viata si voi nu puteți.
  Gândește-te la pietricele, la bucata de coaja aruncată in cos si banca de piatra si gândește-te ce poți tu sa faci si aceste lucruri nu pot.
  Ridica-te si simte cât de frumos este sa fii om si acestei aceasta zi cu intenția conștientă de a face un lucru pe care doar oamenii il pot face.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu