miercuri, 22 martie 2023

10 motive pentru a imbratisa

 De ce sa iti faci un obicei de a-i imbratisa pe cei dragi?



 1. Îmbrățișările ajută la întărirea sitemului imunitar. Îmbrățișările care durează 20 de secunde sau chiar mai mult au un efect terapeutic care ajută organismul să lupte împotrivă bolilor.

2.Imbrățișările ne fac ne gândim mai puțin la mâncare. Cine credea o îmbrățișare te poate ajuta rămâi în formă? Îmbrățișările transmit sprijin și empatie. Acest lucru ne face ne simțim iubiți și ne ajută  suprimăm dorință de a umple goliciunea emoțională cu alimente gustoase, dar nesănătoase.

3. Îmbrățișările încetinesc procesul de îmbătrânire. Prin reducerea nivelului de stres și combaterea proceselor inflamatorii, îmbrățișarea face ca mecanismele naturale de îmbătrânire din corpul nostru „ curgă” într-un ritm mai lent.

4. Îmbrățișările ne ajuta rămânem agili și cresc vitalitatea corpului. Îmbrățișările îmbunătățesc dispoziția noastră și ne ajuta ne reîncărcăm bateriile pentru o zi fructuoasă și aglomerată.

5. Îmbrățișările ne ajuta facem față cu brio în circumstanțe dificile. Încărcate cu energie pozitiva, trupurile și mințile noastre depășesc dificultățile pe care le întâmpinăm de-a lungul zilei și găsesc o cale de ieșire din cele mai grele situații

 

Wellness Challenge: Hug Your Loved Ones a Bit Longer - The New York Times 

 

 

6. Îmbrățișările ne aduc fericirea. O îmbrățișare semnalează organismul secrete oxitocină, hormonul responsabil de bucuria, emoția pozitivă și fericirea noastră.

7. Îmbrățișările ne ajuta luptam împotrivă depresiei. Îmbrățișările nu doar reduc hormonul stresului, însă cresc și secreția de serotonină, asociată cu starea de bine și cu sentimentul de fericire.

8. Îmbrățișările au un efect calmant asupra sistemului nostru nervos. Actul de îmbrățișare are o influență frumoasă nu doar asupra inimii, ci și asupra sistemului nostru nervos. Prin îmbrățișare nervii noștri se relaxează, eliminând astfel stresul și tensiunea acumulată.

9. Îmbrățișările cresc stima de sine. Îmbrățișările ne fac ne simțim în siguranță. Ne fac fim mai puțin susceptibili de temeri și de nesiguranță.

10. Îmbrățișările ne ajută  exprimăm lucruri care nu pot fi puse în cuvinte. Îmbrățișarea este o modalitate universală de a îți exprima grija, dragostea, iubirea și sprijinul pentru cei dragi, indiferent de limba pe care o vorbești.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu