”Şi ştim că Dumnezeu toate le lucrează spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, al celor care sunt chemaţi după voia Lui.” Romani 8
Indiferent daca esti o mama casnica sau una cu serviciu, una dintre cele mai eficiente resurse de imbunatatire a ta este 🎯 stabilirea obiectivelor.
De ce ne ajută stabilirea obiectivelor?
Deoarece atunci când știi încotro te îndrepți, știi și de ce resurse ai nevoie. Lipsa unei direcții clare te ține pe loc și te împiedică să ajungi undeva anume.
✅️Primul pas . Ce iti doresti ?
Găsește câteva momente să răspunzi la întrebări precum:
În ce moduri vrei să îți îmbunătățești sănătatea fizică și psihică?
Ce obiceiuri proaste vrei să schimbi?
Ce aspecte ale relațiilor interumane vrei să îmbunătățești?
Ce aptitudini vrei să înveți?
La ce alte lucruri te-ai gândit că ai vrea să le schimbi?
✅️Al doilea pas. Planul
- Scrie ceea ce îți vine în minte prima dată
- Citește cu atenție ceea ce ai scris și asigură-te că este realist, concretizabil și că se raportează la tine. Dacă nu îndeplinește aceste caracteristici, rescrie totul.
- Apoi asigură-te că tonul în care este scris este unul pozitiv.
Practic, e mai bine să fie ceva care îți dorești să se întâmple, decât ceva ce nu îți dorești să se întâmple sau vrei să eviți. De exemplu, decât să notezi că vrei să nu mai fii stresat, notează că vrei să fii mai relaxat.
Apoi, pasul următor este să faci respectivul obiectiv cât mai specific posibil. Practic, dacă vei nota că vrei să devii o persoană mai bună, obiectivul este destul de generalist. Trebuie să definești mai exact ce acțiuni specifice sunt necesare pentru îndeplinirea unui obiectiv major.
Annabel Acton, editoare pentru Forbes și antreprenor recomandă ca obiectivele:
Să fie vizibile “Odată ce ai definit obiectivele, ia-ți niște timp să le transpui într-o formă artistică. Deși poate suna juvenil, este important să le dai o formă vizuală, cu ajutorul creioanelor colorate, așa cum ai fi făcut în școală. Vei activa o zonă diferită a creierului tău, va fi altfel decât ai proceda în mod normal și astfel vei reține mai ușor obiectivele respective în mintea ta.”
Să le simți “Odată ce ai stabilit un obiectiv, scrie și un paragraf în care să descrii cum anume te va face să te simți îndeplinirea acestuia. În felul acesta, vei conecta punctele dintre unde te afli acum și unde vrei să ajungi. Astfel, vei căpăta și încrederea necesară pentru atingerea acestui obiectiv și pentru setarea altora viitoare.“
Să le înțelegi “E bine să existe o motivație în spatele fiecărui obiectiv. Să înțelegi de ce anume îți dorești să realizezi acel obiectiv. Fără o înțelegere clară a acestuia, e greu să găsești tenacitatea și energia necesare pentru concretizarea lui.”
Să treci la acțiune “După ce ai setat obiectivul, treci imediat la acțiune – chiar dacă este vorba de un pas mic. Atunci când faci primii pași în respectiva direcție, începi să simți că progresezi. Schimbarea se întâmplă ca urmare a eforturilor treptate, așa că nu te forța să începi cu o acțiune majoră, intimidantă. Ci ia-o treptat.”
Împărtășește-le cu alții “Ne temem să ne împărtășim obiectivele de teamă că nu vom reuși să le concretizăm. Însă atunci când le spunem și altcuiva cu voce tare ne face să fim alerți. Practic, faci o promisiune ție și lumii întregi că te vei strădui ca lucrul respectiv să se întâmple.”
Mult spor!
Mulțumim!
RăspundețiȘtergereCred că cel mai important este sa treci la acțiune și să numai tot amâni! Mulțumesc pentru articolul de astăzi!
Sigur ! Intentie+consecventa= rezultat bun !
Ștergere