miercuri, 4 septembrie 2024

Versetul zilei 4.09.2024

 

Nu vă îngrijorați, dar, zicând: Ce vom mânca? sau: Ce vom bea? sau: Cu ce ne vom îmbrăca? Că după toate acestea se străduiesc neamurile; știe doar Tatăl vostru Cel ceresc că aveți nevoie de ele. Căutați mai întâi împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui și toate acestea se vor adăuga vouă.
 
 
Evanghelia după Matei 6:31-33
 
 
 
Ar putea fi o imagine cu jurnal
 
𝐈𝐀𝐓𝐀 𝐑𝐄𝐌𝐄𝐃𝐈𝐔𝐋 𝐒𝐔𝐏𝐑𝐄𝐌 𝐀𝐍𝐓𝐈𝐒𝐓𝐑𝐄𝐒. 
 
Primul lucru pe care ni-l spune acest verset este să nu ne îngrijorăm. Dar de ce? Pentru că îngrijorările sunt lucruri normale în viață – toți ne gândim la ce vom mânca, ce vom bea, cu ce ne vom îmbrăca. Sunt lucruri de bază, de zi cu zi. 
 
 
Dar Iisus ne invită să nu ne lăsăm 𝐜𝐨𝐩𝐥𝐞𝐬̦𝐢𝐭̦𝐢 de aceste griji. În fond, câteodată petrecem atât de mult timp îngrijorându-ne încât uităm să trăim cu adevărat!
🙁
 
 
 
Versetul continua cu partea încurajatoare : Dumnezeu știe deja de ce avem nevoie. Poate că noi ne stresăm pentru ziua de mâine, dar Dumnezeu știe deja toate acestea. Este ca și cum am avea pe cineva care veghează asupra noastră, cineva care înțelege fiecare frământare a noastră. E ca și cum am avea un prieten de încredere care ne spune: "Hei, nu-ți face griji, știu că ai nevoie de aceste lucruri și sunt aici să te ajut!"
 
 
Aici este cheia întregului verset. În loc să ne concentrăm pe toate micile noastre îngrijorări și frici, suntem încurajați să căutăm mai întâi Împărăția lui Dumnezeu. Adică, să ne concentrăm pe lucrurile cu adevărat importante – dragostea, credința, bunătatea, compasiunea. În momentul în care punem aceste valori pe primul loc, restul lucrurilor par să se așeze de la sine.
 
 
⛈ Nu înseamnă că vom avea totul imediat sau că nu vom mai avea niciodată griji, dar ne va schimba modul în care vedem și trăim aceste griji.
 
 
Acest verset este o mică pauză de respirație în mijlocul agitației zilnice. Ne amintește că nu suntem singure și că, dacă ne concentrăm pe ceea ce contează cu adevărat, restul lucrurilor se vor așeza de la sine.
Așa că, data viitoare când te simți copleșita, amintește-ți de acest verset.
 
 
Respiră adânc, dă tot ce ai mai bun și lasă restul în mâinile lui Dumnezeu.
 
Iar din 8 septembrie te astept in programul : 𝐅𝐈𝐈 𝐈𝐍𝐂𝐑𝐄𝐙𝐀𝐓𝐎𝐀𝐑𝐄 pentru a elibera fricile, stresul si a-ti intari credinta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Versetul Zilei 10.09.2024