luni, 11 octombrie 2021

Nu te mai suport!


 O carte despre arta împăcării cu tine însuți și cu ceilalți. O carte scurtă și la obiect.

"Când stomacul nu mai poate sa difere mâncărurile pe care le înghiți, înseamnă că ai o problema, ești un om care suferă. Și, dacă îți dorești sănătatea, va trebui sa te îngrijești de modul potrivit prin care să îți vindeci stomacul.


Același lucru este valabil și cu "stomacul" care se numește suflet. Când nu-l înghiți pe aproapele tău, când, așa cum se spune, nu-l ai la inima, tu ești problema, nu aproapele tău! Deci ești în postura celui care suferă! Și, dacă îți dorești sănătatea, tu va trebui sa te îndrepți, nu aproapele tău, așa cum vom vedea în continuare ".

"Să-l iubești pe aproapele tău că pe tine însuți"( Matei 22,39). Nu spune doar să-l iubești, ci precizează "că pe tine însuți".

Și cum te iubești pe tine însuți? Dorind întotdeauna că ceilalți să-țivorbeasca respectuos, să-ți arate iubire. La fel fa și tu cu aproapele tău. Nu dorești să auzi acuzații grele la adresa ta, ci doar cuvinte frumoase. Și, daca auzi ceva grav, te străduiești sa le demonstrezi vinovăția ta celor care te osândesc."



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu