joi, 29 august 2024

Întoarcerea acasă.

    Sunt mamă și soție. Și mă întorc acasă. 


Am fost plecată? 

 

 

I'm Coming Home Is Coming Thanksgiving Night! | ABC Updates

        Din anumite puncte de vedere, da. În ultimii 3 ani am lucrat de acasă, online, ca terapeut emoțional pentru femei și copii, am investit timp, disponibilitate, bani, energie pentru a-mi putea aduce contribuția cât mai bine. 

        M-am bucurat de rezultatele tuturor clienților, m-am bucurat pentru fiecare recomandare primită și 

m-am bucurat pentru ca am clădit totul de la 0, fără niciun ajutor. 

         Și totuși, în tot acest timp, am simțit că ceva lipsea. Așa că acum mă întorc acasă, dar într-un mod cu totul nou. Nu e doar despre a fi prezentă fizic în același spațiu cu familia mea; e despre a mă reconecta cu mine însămi, cu soțul și copiii mei, într-un mod mai profund. E despre a-mi găsi echilibrul între rolurile de mamă, soție și profesionist.

        În cei trei ani de muncă intensă, am realizat cât de ușor este să te pierzi pe tine în dorința de a-i ajuta pe ceilalți. Am fost acolo pentru toate femeile care mi-au cerut sprijinul, pentru copiii care aveau nevoie de o mână de ajutor și pentru toate acele suflete care căutau alinare. Însă, între toate aceste sesiuni și întâlniri online, am început să pierd conexiunea cu mine și cu cei dragi.

        De aceea, acum fac un pas înapoi, nu ca un semn de renunțare, ci ca o invitație de a fi mai prezentă, mai autentică, mai conectată. Am învățat că a fi o mamă bună sau o soție bună nu înseamnă să fii disponibilă mereu pentru toți ceilalți, ci să știi când să îți îndrepți atenția spre casa ta, spre inima ta.

        Îmi doresc să revin la acele momente simple și pline de înțeles, când fiecare zi era o ocazie de a trăi cu adevărat alături de cei dragi. Îmi doresc dimineți în care să ne adunăm la masă cu liniște în suflet, fără grabă, savurând micul dejun împreună, împărtășind gânduri și vise. Să avem timp să ne rugăm împreună, să ne lăsăm copleșiți de recunoștință pentru tot ce avem, să ne privim unii pe alții în ochi și să simțim cu adevărat prezența celuilalt.

        Îmi doresc după-amiezi în care să găsesc tihna unei plimbări prin parc, ținându-mi copiii de mână și povestind despre lucrurile simple care le umplu inimile de bucurie. Serile să fie un ritual de conectare – povești șoptite la culcare, rugăciuni care ne liniștesc sufletul și discuții tăcute care sădește speranță și iubire în noi toți.

       Aș vrea să revin la un ritm al vieții în care să mă simt cu adevărat prezentă, unde bucuria se regăsește în gesturile mici și sincere și în prețuirea clipelor petrecute împreună. Să simt din nou că fiecare zi este o binecuvântare, un dar pe care să-l desfacem împreună, clipă cu clipă, cu inima deschisă și recunoscătoare.

      Întoarcerea mea acasă nu este despre a renunța la pasiunea mea de a ajuta oamenii. Este despre a găsi un echilibru sănătos între a oferi și a primi, între a fi acolo pentru ceilalți și a fi acolo pentru mine. Este despre a învăța să pun limite sănătoase, să îmi iau timp pentru refacere și să mă reconectez cu bucuriile simple ale vieții.

     Și astfel, mă întorc acasă cu o inimă deschisă, gata să construiesc momente de neuitat cu cei dragi și să continui să ajut, dar de data aceasta, nu doar pe alții, ci și pe mine.

      Mă întorc acasă, pentru că acolo este locul unde sufletul meu găsește odihnă și iubire necondiționată. Și asta, cred eu, este cel mai important lucru.


marți, 27 august 2024

Anxietate vs Credinta

          Într-o lume care pare din ce în ce mai agitată, cu provocări continue și necunoscute care apar la tot pasul, anxietatea a devenit o problemă comună pentru mulți dintre noi. Cu toate acestea, învățătura ortodoxă ne îndrumă spre o altă cale, una care ne încurajează să ne încredem în purtarea de grijă a lui Dumnezeu. Credința ortodoxă nu ne promite că viața va fi lipsită de dificultăți, dar ne oferă mijloace și resurse spirituale pentru a face față neliniștilor cu pace și încredere.

 

 


 

       Cuvântul lui Dumnezeu ne oferă numeroase versete pline de înțelepciune și alinare atunci când ne confruntăm cu grijile și frământările vieții. Un astfel de verset este găsit în Psalmul 54:25:
Aruncă spre Domnul grija ta şi El te va hrăni; nu va da în veac clătinare dreptului.
Acest verset ne amintește că nu trebuie să purtăm singuri povara grijilor noastre. Dumnezeu ne îndeamnă să ne aruncăm grijile asupra Lui, promițând că El va avea grijă de noi.

      Domnul Iisus însuși ne îndeamnă să ne depărtăm de neliniște și să ne punem încrederea în Tatăl Ceresc:
Nu vă îngrijoraţi, dar, zicând: Ce vom mânca? Sau ce vom bea? Sau cu ce ne vom îmbrăca? Tatăl vostru cel ceresc știe că aveți nevoie de toate acestea” (Matei 6:31-32).


Aceste cuvinte ne aduc aminte că Dumnezeu cunoaște toate nevoile noastre și că El va asigura ceea ce avem nevoie, dacă ne punem încrederea în El.

 

Cum putem combate anxietatea prin credința ortodoxă?

  1. Rugăciunea inimii și smerenia

     
    Una dintre cele mai puternice arme împotriva anxietății este rugăciunea, în special Rugăciunea lui Iisus: „Doamne, Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-mă pe mine, păcătosul!” Repetarea acestei rugăciuni scurte, dar puternice, ne ajută să ne concentrăm mintea și inima asupra lui Dumnezeu, îndepărtând grijile lumești. Aceasta ne învață smerenia, recunoscând că, prin propriile noastre puteri, nu putem controla totul, dar că Dumnezeu este mereu alături de noi.

  2. Participarea la Sfintele Taine

     
    Împărtășania regulată cu Sfintele Taine, cum ar fi Spovedania și Împărtășania, ne aduce harul lui Dumnezeu, care este esențial pentru vindecarea sufletului nostru. În timpul Spovedaniei, ne eliberăm de povara păcatelor, care adesea stau la baza neliniștii noastre. Prin Împărtășanie, primim Trupul și Sângele lui Hristos, o sursă divină de putere și pace. 

    Așa cum spune Sfântul Apostol Pavel:
    Toată grija voastră să o aruncați asupra Lui, căci El Însuși îngrijește de voi.” (1 Petru 5:7)

  3. Meditația asupra iubirii și providenței lui Dumnezeu

     
    O altă modalitate de a combate anxietatea este să medităm asupra iubirii infinite a lui Dumnezeu și a providenței Sale. Sfântul Vasile cel Mare spunea că „Dumnezeu este mai aproape de noi decât suntem noi de noi înșine”. Dacă ne amintim mereu că Dumnezeu este prezent în viața noastră și că El ne iubește mai mult decât ne putem noi imagina, acest lucru ne aduce liniște. Ne putem întoarce mereu la cuvintele lui Iisus:


    Pacea Mea o dau vouă; nu vă dau precum dă lumea. Să nu se tulbure inima voastră, nici să se înfricoșeze.” (Ioan 14:27)

 

Sfaturi practice pentru a trăi cu pace în mijlocul neliniștilor :

  1. Cultivarea unei relații zilnice cu Dumnezeu
    Prin rugăciune și lectură din Sfânta Scriptură sau scrierile Sfinților Părinți, ne putem hrăni sufletul zilnic. Această disciplină ne va ajuta să ne apropiem de Dumnezeu și să ne regăsim pacea interioară.

  2. Încrederea în purtarea de grijă a lui Dumnezeu
    Chiar și atunci când lucrurile par incerte, să ne amintim că Dumnezeu este în control. Așa cum părintele Arsenie Boca obișnuia să spună: „Dacă te încrezi în Dumnezeu, nimic nu te va clătina.” Acest lucru nu înseamnă că vom fi feriți de suferințe, dar vom avea întotdeauna sprijinul divin.

  3. Căutarea ajutorului prin sfătuire duhovnicească
    Uneori, anxietatea poate părea copleșitoare. În aceste momente, este înțelept să căutăm sfaturi de la un duhovnic sau de la o persoană duhovnicească experimentată. Aceștia ne pot ghida și oferi perspective care să ne ajute să vedem lucrurile într-o lumină nouă, prin prisma credinței.

 

         Anxietatea este o realitate a vieții, dar nu trebuie să ne controleze. În credința ortodoxă, ni se oferă o cale de a ne elibera de povara neliniștilor și de a găsi pacea interioară prin încrederea în Dumnezeu. El ne poartă de grijă și ne oferă harul Său pentru a ne întări în fața încercărilor vieții. Dacă ne lăsăm în mâinile Lui și ne bazăm pe dragostea Sa infinită, vom descoperi că pacea este la îndemâna noastră, indiferent de circumstanțele exterioare.

Așadar, aruncă spre Domnul grija ta și lasă-L să fie izvorul tău de pace și liniște!

vineri, 23 august 2024

Versetul Zilei 23.08.2024

 𝐎𝐫𝐢𝐜𝐞 𝐚𝐭̧𝐢 𝐟𝐚𝐜𝐞, 𝐥𝐮𝐜𝐫𝐚𝐭̧𝐢 𝐝𝐢𝐧 𝐭𝐨𝐚𝐭𝐚̆ 𝐢𝐧𝐢𝐦𝐚, 𝐜𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐃𝐨𝐦𝐧𝐮𝐥 𝐬̧𝐢 𝐧𝐮 𝐜𝐚 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐨𝐚𝐦𝐞𝐧𝐢,
𝐁𝐢𝐧𝐞 𝐬̧𝐭𝐢𝐢𝐧𝐝 𝐜𝐚̆ 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝐃𝐨𝐦𝐧𝐮𝐥 𝐯𝐞𝐭̧𝐢 𝐩𝐫𝐢𝐦𝐢 𝐫𝐚̆𝐬𝐩𝐥𝐚𝐭𝐚 𝐦𝐨𝐬̧𝐭𝐞𝐧𝐢𝐫𝐢𝐢; 𝐜𝐚̆𝐜𝐢 𝐃𝐨𝐦𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐇𝐫𝐢𝐬𝐭𝐨𝐬 𝐬𝐥𝐮𝐣𝐢𝐭̧𝐢.

Coloseni 3:23-24

Cum pui in practica, in viata de zi cu zi , aceste versete?

Prin integrarea credinței în toate aspectele vieții de zi cu zi și prin slujirea lui Dumnezeu în fiecare acțiune, fie ea mică sau mare.

 

10 moms define motherhood - The Washington Post 

1. Atunci când îți îngrijești copiii, fie că este vorba de hrănirea lor, educație sau pur și simplu petrecerea timpului cu ei, fă totul cu dragoste și din toată inima, ca și cum ai face aceste lucruri pentru Dumnezeu.

2. Munca și sacrificiile zilnice, chiar și cele mai obișnuite și aparent neînsemnate, cum ar fi spălatul hainelor sau curățenia, sunt privite ca forme de slujire față de Domnul atunci când sunt făcute cu dăruire și devotament.

3. În momentele dificile sau obositoare, amintește-ți că fiecare provocare poate fi transformată într-o ocazie de creștere spirituală. Chiar și atunci când te simți epuizată sau nedreptățită, adu-ți aminte că tu slujești Domnului Hristos, nu doar familiei sau oamenilor din jurul tău. Această perspectivă poate aduce pace și sens în munca ta zilnică.

4. Încearcă să abordezi toate sarcinile cu o atitudine de bucurie, știind că tot ceea ce faci, chiar și lucrurile aparent mărunte, contribuie la un bine mai mare. Această perspectivă te poate ajuta să transformi rutina zilnică într-o ocazie de a te apropia mai mult de Dumnezeu.

5. Indiferent de activitatea pe care o desfășori, păstrează un duh de recunoștință față de Dumnezeu. Fie că este vorba de momentele liniștite sau de cele grele, mulțumește Domnului pentru toate darurile și oportunitățile de a sluji.

 
Îmbină activitățile cotidiene cu rugăciunea. De exemplu, poți rosti o scurtă rugăciune în timp ce faci treburile casei, oferind astfel timpul și munca ta lui Dumnezeu.

 

Pune in practica, astazi. 

 

O zi binecuvantata !  

joi, 22 august 2024

Dezvoltarea personală în lumina Ortodoxiei

       Dezvoltarea personală, în viziunea ortodoxă, nu se rezumă la succesul exterior, ci începe din interior, cu transformarea inimii și apropierea de Dumnezeu. Prin rugăciune, post, spovedanie și iubire față de aproapele, ne curățăm sufletul de patimi și cultivăm virtuțile. 

 

      Scopul final nu este împlinirea egoistă, ci dobândirea mântuirii și a vieții veșnice în Hristos. În acest sens, adevărata dezvoltare personală este o călătorie de smerenie și pocăință, ghidată de harul și voia lui Dumnezeu.

 


 


 

 

 

 

Pași pentru dezvoltarea personală în Ortodoxie

  1. Rugăciune zilnică: Începe fiecare zi cu rugăciune, cerând lui Dumnezeu să-ți călăuzească pașii. Rugăciunea este hrana sufletului și deschide inima către lucrarea Duhului Sfânt.

  2. Citirea Scripturii și a Sfinților Părinți: Petrece timp în fiecare zi citind Biblia și scrierile patristice. Aprofundarea învățăturilor ortodoxe te ajută să îți formezi o viziune sănătoasă asupra vieții și să crești spiritual.

  3. Post și asceză: Urmează rânduielile posturilor rânduite de Biserică, oferindu-ți trupul și sufletul spre purificare. Postul te ajută să îți înfrânezi patimile și să-ți disciplinezi voința.

  4. Spovedanie regulată: Mărturisește-ți păcatele înaintea duhovnicului tău pentru a primi iertare și îndrumare. Spovedania este un pas esențial în curățarea sufletului și apropierea de Dumnezeu.

  5. Iubirea aproapelui: Cultivă dragostea și milostenia față de cei din jur. Faptele bune și iertarea contribuie la creșterea ta spirituală și la dobândirea păcii lăuntrice.

Acești pași simpli, dar esențiali, te vor ajuta să te dezvolți nu doar ca persoană, ci mai ales ca suflet, pregătindu-te pentru viața veșnică în Hristos.

 

Iată câteva cărți specifice care oferă îndrumare în dezvoltarea personală din perspectiva ortodoxă:

  1. Sfântul Ioan Scărarul - Scara Raiului: Această carte clasică descrie cele 30 de trepte ale desăvârșirii duhovnicești, acoperind aspecte precum smerenia, pocăința și iubirea de aproapele.

  2. Sfântul Teofan Zăvorâtul - Viața lăuntrică și cum o putem dobândi: Oferă sfaturi practice despre rugăciune, asceză și cum să îți îndrepți viața în direcția mântuirii.

  3. Sfântul Siluan Athonitul - Între iadul deznădejdii și iadul smereniei: Cartea oferă o perspectivă profundă asupra luptei cu patimile și importanța smereniei în viața creștinului.

  4. Arhimandritul Sofronie - Despre rugăciune: Această lucrare detaliază viața de rugăciune și cum aceasta contribuie la transformarea personală și spirituală.

  5. Sfântul Serafim de Sarov - Despre dobândirea Duhului Sfânt: În această carte, Sfântul Serafim vorbește despre scopul vieții creștine și cum dobândirea Duhului Sfânt este cheia unei dezvoltări spirituale autentice.

Aceste cărți sunt excelente pentru oricine dorește să înțeleagă mai bine dezvoltarea personală din perspectiva ortodoxă.

 

 


luni, 12 august 2024

10 PASI USORI PENTRU A COMPUNE O SCRISOARE DE DRAGOSTE

 Poate nu te-ai gândit niciodată să scrii o scrisoare de dragoste și nici nu prea știi de unde să începi. 

Îti propun să începi să creezi această comoară a familiei voastre. 


1. Începe cu data, in partea de sus a scrisorii. Pe viitor, te vei bucura să vezi data și să-ți amintești când anume ai scris cuvintele respective. 


2. Cea mai frumoasă scrisoare de dragoste este scrisă de mână , nu tipărită la calculator. Un bilet scris de mână este, pur si simplu, mai personal  și mai înduioșător 


3. Nu te stradui prea tare sa sune asa cum crezi ca ar trebui sa sune. Scrie din inima si nu incerca sa te iei dupa altii. 


4. Gandeste-te ce ai vrea sa stie sotul tau daca ar fi ultimele cuvinte pe care i le-ai adresa. Spune-i de la bun inceput de ce ii scrii " Iti scriu ca sa-ti spun cat de mult te iubesc " , "Iti scriu pentru ca m-am gandit la cat de speciala este relatia noastra ", "Iti scriu pentru ca m-am gandit cat de mult m-a binecuvantat Dumnezeu prin faptul ca esti sotul meu" . 


5. Daca nu stii de unde sa incepi, ia in calcul un sablon bazat pe trecut, prezent, viitor: 

Trecut: scrie despre cum v-ati intalnit, ce v-a facut sa va indragostiti, cand ai stiut ca vrei sa te casatoresti cu el. 


Prezent: scrie despre lucrurile care iti plac la el, lucrurile marunte pe care le face si pe care le pretuiesti, despre caracterul lui, despre cum arata dimineata. 


Viitor: scrie cat de entuziasmata esti ca iti petreci restul vietii cu el, despre planuri si visuri. 


6. Fii specifica: mentioneaza amintiri sau evenimente speciale pe car ele-ati trait in familie. 


7. Scrie lucruri pe care crezi ca ar vrea sa le auda el, nu neaparat pe care ai vrea tu sa le auzi. 


8. Scrie din inima si nu te complica. 


9. Incheie scrisoarea cu o formula plina de insemnatate, cum ar fi : "Din inima", " Te voi iubi vesnic", " A ta pentru totdeauna". 


10. Nu uita sa te semnezi . 



Cand sa scrii aceste scrisori? Cu ocazia aniversarilor sau in momentele in care simti ca vrei sa iti impartasesti iubirea. 




35 Love Letters For Him That'll Make Him Cry 

 

 

Adaptare dupa Sharon Jaynes

sâmbătă, 10 august 2024

3 aliati in perioada postului

 

       Perioada de post poate fi o provocare, atât din punct de vedere fizic, cât și mental. Este o ocazie de a-ți curăța organismul și de a te reechilibra, dar uneori, corpul are nevoie de un pic de ajutor pentru a trece cu bine prin acest proces. Aici intervin suplimentele alimentare care, dacă sunt bine alese, pot susține organismul în mod natural. În acest articol, vreau să vă povestesc despre cei trei aliați ai mei în post: Green Smoothie, Chitosan și Magne Be Happy cu Vitamina B6.

 


 

1. Green Smoothie – Explozie de Nutrienți Verzi 🍃

Unul dintre cele mai bune lucruri pe care le-am descoperit pentru a-mi susține energia în perioada de post a fost Green Smoothie. Acesta nu este doar un simplu smoothie verde; este un adevărat cocktail de nutrienți esențiali, perfect pentru a-ți da un boost de energie și a-ți menține corpul sănătos. Ce face Green Smoothie atât de special? Este compus din:

  • Spanac: Bogat în fier, calciu și vitaminele A, C, K, spanacul susține imunitatea și oferă un aport de energie necesar în zilele de post.
  • Urzică: Cunoscută pentru proprietățile sale detoxifiante, urzica ajută la eliminarea toxinelor din organism și susține sănătatea rinichilor.
  • Moringa: Denumită și „arborele miracol”, moringa este o sursă extraordinară de antioxidanți, vitamine și minerale, sprijinind sistemul imunitar și metabolismul.
  • Orz verde: Un superaliment cu proprietăți antiinflamatorii și detoxifiante, orzul verde contribuie la alcalinizarea corpului și la menținerea unei bune digestii.
  • Spirulină: Această microalgă este renumită pentru conținutul său ridicat de proteine, vitamine B și fier, fiind un excelent energizant natural și un suport în menținerea masei musculare.

Acest amestec nu doar că îți oferă nutrienții de care ai nevoie, dar are și un gust minunat care face ca fiecare zi de post să fie mai ușoară și mai plăcută.

2. Chitosan – Prietenul Tău pentru O Digestie Ușoară 🌾

Un alt supliment care mi-a fost de mare ajutor este Chitosan. Postul poate fi uneori dificil pentru digestie, mai ales dacă te bazezi pe alimente mai puțin consistente. Chitosanul a venit în ajutorul meu prin efectul său benefic asupra digestiei și metabolismului.

Chitosanul este un compus natural derivat din carapacea crustaceelor, cunoscut pentru capacitatea sa de a lega grăsimile și de a susține o digestie sănătoasă. De asemenea, ajută la menținerea unui nivel echilibrat al colesterolului, fiind ideal pentru cei care vor să-și susțină sănătatea cardiovasculară în timpul postului.

3. Magne Be Happy cu Vitamina B6 – Starea de Bine la Pachet 💊

În perioadele de post, starea de spirit poate fluctua, mai ales din cauza schimbărilor în alimentație și a nivelului scăzut de energie. Aici a intervenit Magne Be Happy cu Vitamina B6, un supliment care m-a ajutat să îmi păstrez buna dispoziție și să combat oboseala.

Magneziul este esențial pentru funcționarea normală a mușchilor și sistemului nervos, iar Vitamina B6 contribuie la sinteza serotoninei, „hormonul fericirii”. Această combinație a fost perfectă pentru a-mi menține moralul ridicat și pentru a reduce stresul, mai ales în zilele mai dificile de post.


             Fiecare dintre aceste suplimente și-a adus contribuția într-un mod unic la bunăstarea mea în perioada de post. Green Smoothie mi-a oferit energia și nutrienții necesari, Chitosan m-a ajutat să mențin o digestie sănătoasă, iar Magne Be Happy cu Vitamina B6 mi-a asigurat starea de bine. Dacă și tu ești în căutarea unor soluții care să îți sprijine corpul și mintea în post, aceste suplimente pot fi exact ceea ce ai nevoie.

Te invit să le încerci și să îți redescoperi echilibrul în mod natural! 🌿

 

Daca vrei sa comanzi sau sa primesti suport, scrie-mi un email la savaa9078@gmail.com . 

 

 

luni, 5 august 2024

Doamne, da-mi bunatate.

 

In comunitatea Pasi spre Eucharisteo lucram programul Doza pentru suflet.

Astazi a fost despre bunatate.

Crestinii nu trebuie sa implineasca poruncile lui Dumnezeu pentru a fi buni, ci pentru a face ca Dumnezeu sa locuiasca in ei. Atunci cand El este prezent in noi, lucreaza in noi si prin noi tot ceea ce este bun atat noua cat si celor din jur.

Spunea intr-un interviu parintele Arsenie Papacioc.

" De azi sunt buna" - este un exercitiu extraordinar de folositor doar ca te vei izbi de propriile neputinte la fiecare pas si vei simti ca singura nu reusesti.

De aceea a intentiona sa fii buna vine in completarea lui " Doamne, ajuta-ma sa fiu buna. Da-mi, Doamne, bunatate".

Bunătatea este un atribut al fiinţei lui Dumnezeu, Singurul cu adevărat bun. „De ce Îmi zici bun?“, îl întreabă Mântuitorul pe tânărul care, venind la Dânsul, vrea să ştie ce să facă pentru a moşteni viaţa cea veşnică. „Nimeni nu este bun decât numai Unul Dumnezeu“ (Matei 19, 17; v. şi Marcu 10, 18; Luca 18, 19).

Omul nu poate fi bun prin sine însuşi, ci doar cu darul lui Dumnezeu, Care îl cheamă la înmulţirea binelui în lume.


Incepe prin a-ti observa modul in care iti reversi bunatatea in special fata de cei apropiati. Da, UNEORI e mai usor sa fii bun, rabdator cu un strain, decat cu propriul tau copil sau cu sotul tau, sau cu soacra ta. 
 
The Self Centre - Psychologists Crows Nest and Kingscliff - The Profound  Benefits of Kindness Towards Others and Yourself

Gandeste-te un moment la asta.

Ai putea face zeci de fapte bune celor dinafara si e asa greu cu cei de langa tine.

Vorbesti cu bunatate?
Raspunzi cu bunatate?
Spui "buna dimineata " sotului tau cu bunatate?
Explici cu bunatate a 10-a oara copilului tau ?

Bunatatea nu-ti cere fapte mari, ci faptele pe care le poti face acum, exact in situatia si locul in care esti.

vineri, 2 august 2024

Dumnezeul meu , ce vrei sa invat din asta ?

 

Dumnezeul meu , ce vrei sa invat din asta ?


Atunci cand se intampla lucruri grele in viata noastra, nu ne ajuta cu nimic sa intrebam : De ce mi se intampla mie asta ?

Dimpotriva, folosul este urias atunci cand intrebam : Dumnezeul meu, ce vrei sa invat din asta ?

Viata este o scoala uriasa , in care suntem mereu chemati la lectii existentiale.


Ceea ce nu invatam Dumnezeu ingaduie sa intalnim in fata noastra, pana cand vom invata, vom depasi sau vom gestiona. Nicio ispita , nicio patima nu va disparea daca fiinta noatra nu va primi lectia necesara pentru continuarea calatoriei noastre vesnice.

Prin urmare, atunci cand vin ispite si incercari, sa nu ramanem in negare si furie. Sa inaintam in folosul pe care ni-l pot da acestea.

Pr Haralambos Papadopoulos 
 
Hristos Dumnezeu e în natură cu iubire, cu har, cu personalitate vie  creatoare, proniatoare | Centrul de Studii privind Facerea Lumii

Provocarea Zilei :

🔸Fii atentă și conștientă de lecțiile pe care Dumnezeu le-a pregătit pentru tine astăzi. Observă fiecare situație dificilă ca pe o oportunitate de creștere și învățare. În loc să întrebi „De ce mi se întâmplă asta?”, întreabă „Ce vrei să învăț din această experiență, Doamne?”


🔸Notează într-un jurnal gândurile și sentimentele tale în legătură cu încercările prin care treci. Identifică lecțiile ascunse și modul în care acestea te pot ajuta să devii o persoană mai puternică și mai înțeleaptă.

Exemplu practic: Dacă ai avut o zi grea la muncă sau acasă, în loc să te frustrezi, încearcă să vezi ce poți învăța din acea situație. Poate că este o lecție despre răbdare, despre cum să comunici mai eficient sau despre cum să-ți gestionezi emoțiile mai bine.


🔸Încearcă să aplici această nouă perspectivă în viața ta zilnică. Fiecare provocare poate deveni un pas important pe drumul tău spiritual, aducându-te mai aproape de înțelegerea și împlinirea voinței lui Dumnezeu în viața ta.

🔸Roagă-te pentru înțelepciunea de a vedea și a înțelege lecțiile pe care le primești și pentru puterea de a le integra în viața ta cu acceptare și recunoștință.
 
 
Doamne, ajuta-ma sa inteleg, sa accept lectiile Tale. 
 
Doamne, luminează-mi mintea să înțeleg voința Ta în fiecare încercare.
 
Dumnezeul meu, dă-mi puterea să accept lecțiile Tale cu inima deschisă.
 
Dumnezeule, învață-mă să primesc învățăturile Tale cu smerenie.
 
Părinte Ceresc, deschide-mi ochii să recunosc lecțiile Tale în viața mea.
 
Doamne, ajută-mă să transform suferința în înțelepciune prin harul Tău.
 
Doamne, ajută-mă să accept provocările ca pe daruri ale Tău pentru creșterea mea.
 
Părinte, învață-mă să primesc fiecare lecție cu recunoștință și credință.


Versetul Zilei 10.09.2024